O nas

PASJA… od tego wszystko się zaczęło. Bez miłości do cukiernictwa i doświadczenia nie było by dziś tak wspaniałych słodkich wypieków.

W latach 60-tych  Ryszard Baran ( właściciel obecnej cukierni) z dyplomem czeladniczym w ręku po ukończeniu szkoły podejmuje pracę, ucząc się sztuki cukierniczej u najlepszych mistrzów. Jeżdżąc po kraju zdobywał co raz to większą wiedzę i doświadczenie, co skutkuje uzyskaniem dyplomu mistrzowskiego.

W 1973r. ,wraz z żoną Krystyną ,otwierają swoją własną ,wymarzoną cukiernię, wkładając w to przedsięwzięcie wiele ciężkiej pracy. Początkowo zarówno sklep, jak i zakład cukierniczy znajdował się w miejscowości Mrzygłód, w późniejszych latach przenosząc swoją działalność do Zawiercia.

Właściciel cukierni Ryszard Baran wykształcił wielu przyszłych mistrzów cukiernictwa.

W kwietniu 1973r. na świat przychodzi córka, która w późniejszym czasie postanawia podtrzymać rodzinną tradycję, kończąc szkołę cukierniczą i idąc w ślady ojca. W tymże zakładzie cukierniczym swoją naukę rozpoczęła również wnuczka właściciela, Anna. Jako przedstawicielka trzeciego już pokolenia cukierniczego z czasem nabywała co raz większe doświadczenie.

Osoby zatrudnione w naszej cukierni pracują z nami od wielu lat, razem z nimi tworzyliśmy całą firmę. Są związani z naszą firmą, jak również( np. w przypadku eksepedientek) z naszymi stałymi klientami, którzy nie wyobrażają sobie robienia zakupów w innej cukierni.

Nasze wypieki posiadają bardzo krótki termin przydatności do spożycia, ponieważ nie zawierają żadnych środków konserwujących. Dlatego też cukiernia pozyskała tylu stałych i zadowolonych klientów, ceniących jakość, smak, świeżość codziennie wypiekanych wyrobów. Posiadamy bardzo szeroki asortyment, który rozszerzamy nie tylko o produkty sezonowe, lecz również wprowadzamy nowe trendy. Produkujemy słodkości wyłącznie z naturalnych surowców i według sparawdzonych ,przedwojennych receptur.Dlatego też nasze wyroby maja tak niepowtarzalny smak.